Lavendel - mest populär

LAVENDER (lavendel) - denna fantastiska och mångsidiga olja

Lavendel är den mest populära, mångsidiga och  använda av alla eteriska oljor. Till en början låter Lavendel för bra för att vara sann; den har i tusentals år varit känd för att kurera det mesta. Men många av Lavendelns egenskaper beror på dess huvudsakliga inverkan, nämligen att balansera och normalisera kropp och känslor.  Lavendel är lindrande, lugnande och avslappnande!

Den har stor effekt på muskelvärk och smärta vid massage och som badolja. Några droppar i badet eller på kudden motverkar sömnlöshet. Lavendel är bra vid förkylningar och influensa, den inte bara motverkar de virus som orsakar besvären, utan mildrar många symtom.

Huvudvärk dämpas av  en kall kompress med Lavendel eller några droppar som gnids in på  tinningarna. Lavendel stöter bort insekter och blir du biten kan du  gnida in en droppe över bettet, så försvinner svedan. Den är bra i  antiseptisk sårsköljning där den hjälper till att läka mindre sår och brännskador. Lavendel används allmänt inom hudvård och i parfymer, där den friska spröda blomdoften känns behagligt välbekant.

Mentalt  är Lavendel mildrande, balanserande och lugnande och hjälper mot humörsvängningar, nedstämdhet och PMS. Den lugnande och avslappnande effekten kan användas för att underlätta meditation och dess balanserande  egenskaper kan återge auran sin harmoni och hjälpa till att balansera chakrorna.

Främsta terapeutiska egenskaper: Smärtlindrande. Upplyftande och motverkande vid nedstämdhet. Förstör eller minskar patogena bakterier (smittämnen). Hämmar tillväxt av virus. Stimulerar tillväxten av friska hudceller. Kan sänka blodtrycket. I allmänhet, nervlugnande, dämpande och stärkande.

Flaska 15 ml = ca 300-375 droppar

398 kr