YLANG YLANG PURE ESSENTIAL OIL / REN ETERISK OLJA

Ylang Ylang betyder "blommornas blomma" på malajiska och används i parfymer för sin yppiga, exotiska doft!

YLANG YLANG betyder "blommornas blomma" på malajiska och används av parfym industrin för sin yppiga, exotiska doft. Ett av dess främsta aromaterapeutiska användnings områden är att bidra till att sänka högt blodtryck, särskilt vid kombination med hjärtklappning. YLANG YLANG motverkar oro, chock och rädsla och hjälper till att dämpa flämtande andning och att lindra det så kallade "slåss-  eller fly syndromet". Oljan är på det stora hela lugnande, erotisk och euforisk.

Inom hudvården uppskattas 
YLANG YLANG för sin tilltalande doft och är särskilt lämpad för fet hy. Blommorna blötläggs  traditionellt i kokosolja och används som hårinpackning och som tillsats i bas shampon och balsam. I massageolja kan den bidra till att motverka frigiditet och impotens. Det är en stämnings parfym där den söta, yppiga och erotiska doften kan upplösa hämningar och locka fram häftig passion. YLANG YLANG passar främst kvinnor och hjälper till att locka fram inre kvinnlighet, självförtroende och sensualitet.

Använd  bara små mängder 
YLANG YLANG och inte under långa perioder, annars kan doften bli tung och kväljande och orsaka huvudvärk och illamående. När den blandas med Lemon (citron), Bergamot och andra eteriska oljor med  frisk doft lättas den upp och kan starkt rekommenderas. YLANG YLANG är bra i kvällsbadet när man vill slappna av och kunna somna efteråt. Den kan också vara till nytta vid behandling av nedstämdhet (särskilt när den utmärks av stark anspänning i nerverna). Det är en av de bästa eteriska oljorna att använda vid meditation i syfte att motverka vrede.

Mentalt är 
 YLANG YLANG lugnande och upplyftande. Den skapar en fridfull inre känsla och gör det lättare att ge uttryck för undertryckta inre känslor.

YLANG  YLANG eterisk olja härrör sig från de stjärnformade blommorna i det  tropiska YLANG YLANG-trädet och används i stor utsträckning för att göra parfymer och i aromaterapi. Liksom Jasmine har YLANG YLANG använts i århundraden i religiösa- och bröllopsceremonier. Inom aromaterapin används den för att minska på spänningar och stress och för att främja en positiv framtidstro. YLANG YLANG används ofta i lyxiga hår- och  hudprodukter för dess doft, dess närande och skyddande egenskaper. Och den blandar sig väl med Bergamot, Geranium, Grapefruit och Vetiver.

ANVÄNDNING

Lägg  
YLANG YLANG i ett bad med Epsom salt för avkoppling. Fräscha upp din hud med aromaterapi ånga med YLANG YLANG eterisk olja. Applicera på dina  handleder för en söt och blommig parfym. Blanda med doTERRA Fractionated Coconut Oil för en djupverkande hårbalsam.

GÖR SÅ HÄR

I  din aromaspridare: Använd 3-4 droppar efter eget val. Vid oralt intag:  Späd 1 droppe med 4 msk vatten/vätska. Vid topisk (utvärtes) användning:  Applicera 1-2 droppar till önskat område, men späd med någon ekologisk  basolja om du är hudkänslig. Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne före användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Flaska 15 ml = ca 300-375 droppar
598 SEK