SPIKENARD PURE ESSENTIAL OIL / REN ETERISK OLJA

SPIKENARD är en blommande växt av den valerianska familjen och växer på höga höjder i de alpina regionerna i Himalaya bergen. Spikenard eterisk olja är ångdestillerad från växtens rötter och har använts i århundraden, traditionellt för att smörja in människor som ansågs vara av högre ordning och i Ayurvediska behandlingar i Indien.

Historiskt användes Spikenard för att lyfta människors humör och för att främja en god avkoppling. Spikenard främjar en ren och frisk hud och idag används den eteriska oljan ofta i parfymer och massage oljor för sin lite träiga doft.

Genom att köpa Spikenard eterisk olja från Nepal bidrar doTERRA och du som kund med välbehövliga inkomster till lokala skördare och destillatörer, särskilt i de avlägsna områden där denna växt skördas. Och stöder därmed också det landsbygds utvecklings projekt som utförs genom Co-Impact Sourcing´s initiativ.

ANVÄNDNING

Spikenard har en upplyftande arom. Främjar känslor av lugn och avkoppling. Används ofta i aromaterapi och meditation för sina "jordande" egenskaper. Och till naturlig rengöring av huden.

Diffusera i din aromaspridare med 3-4 droppar. Vid topisk (utvärtes) applicering använd 1-2 droppar till önskat område (men späd med någon ekologisk basolja om du är hudkänslig). Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid eller står under läkares vård kontakta denne före användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Flaska 5 ml = 100-125 droppar.898 SEK