MELISSA PURE ESSENTIAL OIL / EKOLOGISK ETERISK OLJA

MELISSA (citronmeliss) Melissa officinalis när du behöver jaga bort mörka tankar!

MELISSA (citronmeliss) är en av de bästa eteriska oljorna vid chock, nedstämdhet, sorg och oro. Den förstärker livet, muntrar upp  själen och jagar bort mörka tankar. Den hjälper dig att finna inre förnöjelse genom att lugna ett bekymrat sinne, stärka känslorna och omgärda dig med glädje. MELISSA (citronmeliss) har kallats för ett  "livselixir", vilket på ett beundransvärt sätt beskriver denna ljuvliga eteriska olja. Den är stimulerande, upplyftande och stärkande!

MELISSA  (citronmeliss) stärkande egenskaper hjälper det kardiovaskulära  systemet (hjärt- och kärlsystem) genom att hjälpa till med att sänka blodtrycket, ha en allmänt stimulerande effekt på hjärtat och reglera snabb andhämtning. MELISSA (citrronmeliss) har dessutom en reglerande effekt på matsmältningen, dämpar kramper och hjälper mot illamående och matsmältnings problem, framför allt när de åstadkoms av stress. Den lindrar stress, sömnlöshet och nervös spänning. MELISSA är tyvärr en av de dyraste eteriska oljorna och bör användas sparsamt i stämnings parfymer och massageoljor.

Mentalt är MELISSA dämpande, upplyftande och djupt lugnande. Den är bra vid meditation, särskilt för  att motverka ilska och mildra sorg. Den stärker hjärtchakrat och främjar villkorslös kärlek och andlig glädje.

MELISSA (citronmeliss)  även känd som citronbalsam, fick namnet "Melissa" på grund av dess söta, fräscha citrus liknande doft, som var känd för att locka bin (Melissa är grekiska för "honungsbi"). Som en av våra sällsynta och dyraste oljor har MELISSA ett brett utbud av fördelar för hälsan med många användnings områden. Den används bland annat som smaksättare i te och glass, samt i vissa fiskrätter. På grund av den positiva effekten på humöret har MELISSA länge använts för att lugna känslor av spänning och nervositet. Använd i en aromaspridare (elektrisk) på natten kan den hjälpa till med att skapa en vilsam atmosfär och främja känslomässigt välbefinnande. Den kan även hjälpa till med att stödja ett bra immunförsvar.

ANVÄNDNING

Aromatisera / diffusera den på natten i en elektrisk aromaspridare eller massera på pannan, axlar eller bröst för att hjälpa till med att minska känslor av stress och främja ett känslomässigt välmående. Lägg till i en hudkräm eller en sprayflaska med vatten och spraya för att föryngra huden och för att känna dig uppfriskad i sinnet av dess doft.

GÖR SÅ HÄR

I din aromaspridare: Använd 3-4 droppar efter eget val. Vid oralt intag: Späd 1 droppe med 4-5 msk vatten. Vid topisk (utvärtes) användning: Applicera 1-2 droppar till önskat område (men späd med någon ekologisk basolja om du är hudkänslig). Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne före användning.  Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Flaska 5 ml = ca 100-125 droppar

OBS! Följ alltid instruktionerna för användning! Eteriska oljor är koncentrerade droppar och för att få glädje av dem skall de användas på  rätt sätt!2 189 SEK