MARJORAM PURE ESSENTIAL OIL / REN ETERISK OLJA

MARJORAM (mejram) - när du vill dämpa överkänslighet, stress och nervösa spänningar!

MARJORAM (mejram) är den mest tröstande av alla eteriska oljor och hjälper mot smärta på alla plan. Den är värmande, bra mot sorg, lindrande och den tröstar hjärta och känslor. Men effekten av mejram kan göra att man känner sig lite "stum" så det är en olja som man måste använda varsamt och inte under alltför långa perioder, eftersom den kan trubba av sinnena. MARJORAM (mejram) är på det stora hela taget stärkande, värmande och lindrande.

Används för att få hårda och stela muskler att slappna av och för att mildra reumatisk smärta. Den passar utmärkt vid massage och utvidgar försiktigt blodkärl så att de känns behagligt varma. Den är även bra i badet men doftar bättre när den blandas med Lavendel eller någon annan sötare eterisk olja. I varma kompresser mildrar mejram menssmärtor och i massage av bålen dämpar den uppsvälldhet och förstoppning.

Mentalt verkar mejram som en andra  hud. Den dämpar överkänslighet och mildrar stress och nervösa spänningar. Den tröstar den som är ledsen och är bra för människor som lever i celibat eftersom den dämpar sexuell lust. MARJORAM (mejram)  stärker flödet av subtil energi i kroppen och lockar fram dolda styrkor och uthållighet.

Kontraindikation: Bör undvikas under hela graviditeten.

Känd  som "wintersweet" eller "glädje från bergen" var MARJORAM (mejram) känd för grekerna och romarna som en symbol för lycka. Den används i kulinariska rätter vilket ger en unik smak till soppor, grytor, dressingar och såser. I modern litteratur uppskattas mejram för sina lugnande egenskaper och dess positiva effekt på nervsystemet.

ANVÄNDNING

Applicera på nacken för att minska känslor av stress. Ersätt med denna eteriska olja i ditt nästa recept  där det krävs torkad mejram (1 droppe anses likvärdigt med 2 tsk torkad ört). Applicera på muskler före och efter träning.

GÖR SÅ HÄR

I din aromaspridare: Använd 3-4 droppar efter eget val. Vid oralt intag: Späd 1 droppe med 4-5 msk vatten/vätska. Vid topisk (utvärtes) användning: Applicera 1-2 droppar till önskat område (men späd med någon ekologisk basolja typ doTERRA Fractionated Coconut Oil om du är hudkänslig). Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne före användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Flaska 15 ml = ca 300-375 droppar.

OBS! Följ alltid instruktionerna för användning! Eteriska oljor är koncentrerade droppar och för att få glädje av dem skall de användas på  rätt sätt!330 SEK