FRANKINCENSE PURE ESSENTIAL OIL / REN ETERISK OLJA

Frankincense (olibanum) är den eteriska oljan vad gäller att sakta ner och fördjupa andhämtning samt hjälpa till att dämpa rädsla, oro, nervös spänning och stress. Den luktar bokstavligen himmelskt och brändes förr som offergåva till gudarna. Den är bra i massage- och badoljor, i inhalatorer, aromaspridare och i stämningsparfymer. Frankincense är djupt lugnande, vitaliserande och upplyftande.

Frankincense (olibanum) är ett litet buskliknande träd med vita blommor. Snitt i barken ger en mjölkvit kåda som hårdnar till orangebruna "tårar". Av dem ångdestilleras den eteriska oljan.

Den rekommenderas särskilt för torr, känslig och mogen hud. Frankincense är en av de bästa eteriska oljorna till hudvård. Den hjälper till att föryngra hudens utseende och motverkar rynkor. Den motverkar även andningsbesvär och anses bra vid förkylning, bronkit, astma, hosta och halsont. I en varm kompress eller ett sköljmedel kan den bidra till att motverka blåskatarr. Mentalt är den bra hjälp vid meditation och bön då den inspirerar mystiska och himmelska sinnes tillstånd och är allmänt rogivande för sinnet. Förr användes den till att driva bort onda andar. Frankincense anses hjälpa till att bryta förbindelser med det förflutna.

ANVÄNDNING

Massera in Frankincense på dina händer efter en lång dag med exvis trädgårdsarbete för en uppmjukande och lugnande effekt. Hjälper till att minska på utseendet vid hudåkommor. Kan appliceras under fötterna för att främja känslor av avslappning för att hjälpa till med att balansera humöret.

GÖR SÅ HÄR

I din aromaspridare: Använd 3-4 droppar efter eget val. Vid oralt intag: Späd 1 droppe med 4 msk vatten/vätska. Vid topisk (utvärtes) användning: Applicera 1-2 droppar till önskat område, men späd med någon ekologisk basolja om du är hudkänslig. Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne före användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Flaska 15 ml = ca 300-375 droppar.90 EUR