FENNEL (Sweet) PURE ESSENTIAL OIL / REN ETERISK OLJA

FENNEL (söt fänkål) utmärkt vid matsmältnings besvär!

FENNEL (foeniculum vulgare) har gröna, fjäderlika blad, gyllengula blommor och avlånga frukter. Det finns två varianter av fänkål; besk (vanlig fänkål) och söt fänkål. Söt fänkål är mildare och innehåller mindre fenkoner. Kommer ursprungligen från Medelhavs området men odlas nu över hela världen.

Ett utmärkt avgiftande och utrensande medel för matsmältningen, levern, njurarna och mjälten. Kan lindra matsmältnings besvär, gaser och diarré (speciellt om besvären är stressrelaterade). Kan även lindra vid hicka, illamående och kräkning. De urindrivande egenskaperna kan hjälpa till att motverka celluiter och vattenretention. Den är både krampstillande och slemlösande och om den  inandas kan den hjälpa vid förkylning, astma och bronkit. Har en renande effekt på gift vid insektsbett.

Inverkan på huden: Har en renande och stärkande verkan särskilt på matt, fet och rynkig hud.

Psykologisk och emotionell användning: Ger styrka och mod och är bra för självkänslan. Lugnar nervsystemet. Sägs kunna begränsa påverkan från andra människors negativa och illvilliga tankar.

OBS! Fänkål är helt ofarlig om den används med måtta. Den ska dock undvikas om man är gravid eller epileptiker. Man  bör inte heller använda den på små barn. I mycket stora doser kan den ha en narkotisk verkan.

Flaska 15 ml = 300-375 droppar.

OBS!  Följ alltid instruktionerna för användning! Eteriska oljor är koncentrerade droppar och för att få glädje av dem skall de användas på rätt sätt!24 EUR