EUCALYPTUS PURE ESSENTIAL OIL / REN ETERISK OLJA

EUCALYPTUS - för rena luftvägar och klar andning

EUCALYPTUS är kanske den mest välbekanta eteriska oljan. Den  används som avsvällande medel i ansikts ångbad för att dämpa förkylningar, influensa och andra problem i andnings vägarna. Den rensar huvudet och mildrar huvudvärk och neuralgi. EUCALYPTUS är ett utmärkt insekts medel och dessutom bra på att lindra stick och bett. Den är stimulerande, uppfriskande och rensande.

Använd i badet eller lokalt som sköljmedel påstås EUCALYPTUS RADIATA lindra smärtan av bältros - och när den blandas med Bergamot är den effektiv mot förkylnings sår och herpes.

Mentalt är den genomträngande,  stimulerande och renande. Den är bra vid meditation när du är förkyld  eftersom den gör så att tankarna klarnar. Den stärker den subtila  energin, framför allt i lungorna, och den hjälper personer som känner  sig begränsade i tillvaron. EUCALYPTUS är dessutom bra på övernaturlig  rening - använd den i en aromaspridare för att rena ett rum med negativ  energi.

Dess främsta terapeutiska egenskaper anses vara att den är analgetisk, antibakteriell, antineuralgisk, antireumatisk,  antiseptisk, kramplösande, antiviral, avsvällande och urindrivande.

De viktigaste komponenterna i EUCALYPTUS RADIATA är Eukalyptol och Alfa Terpineol, vilket just gör den till en idealisk olja för att främja en känsla av klar andning med öppna luftvägar. Den har renande egenskaper som kan vara till nytta för huden och vid rengöring av ytor och luft.  Studier har visat att EUCALYPTUS även är en effektiv hjälp för att minska spänningar.

Kombinera gärna med Lemon och Peppermint i en  sprayflaska och använd den för att torka ytor i ditt kök och badrum. Tillsätt 1 droppe till fuktighets krämen och applicera på huden för att få vitaliserande fördelar. Eller ta några droppar i händerna när du duschar, placera händerna över näsan och andas djupt för att främja vitalitet.

ANVÄNDNING

Tillsätt 3-4 droppar till din aromaspridare. Vid topisk användning applicera 1-2 droppar till önskat  område, men späd ut med någon basolja om du är hudkänslig. Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares  vård, kontakta denne innan användning. Undvik kontakt med ögon, inre  delar av öron och andra känsliga områden.

Flaska 15 ml = ca 300-375 droppar

OBS!  Följ alltid instruktionerna för användning! Eteriska oljor är  koncentrerade droppar och för att få glädje av dem skall de användas på rätt sätt!

275 SEK