CYPRESS PURE ESSENTIAL OIL / REN ETERISK OLJA

CYPRESS är antiseptisk, renande, tröstande, uppfriskande och värmande!

Cypressen ansågs vara helig av både de gamla egyptierna och romarna. Träet används än idag som renande rökelse i Tibet. Cypress eterisk olja används för att balansera kroppsvätskorna (speciellt vid diarré eller riklig menstruation). Dess lugnande egenskaper gör den lämplig att använda i tider av stress.

ANVÄNDNING

Destillerad  från kvistar och blad till eterisk olja har den blivit populär i olika SPA-metoder till att försköna huden (för aromatiskt och utvärtes bruk). Fördelaktig att använda vid besvär med fet hud och främjar vitalitet och energi. Tillsammans med LIME i aromaspridare ger den en uppfriskande  doft.

Kan hjälpa vid olika slag av "omåttlighet" i kroppen,  speciellt vid mycket vätska. Lämplig egenvård vid näsblod, ödem, inkontinens, onormalt stark svettning och riklig, smärtsam mens. Kan bidra till att motverka celluiter och förbättra cirkulationen. Har en  balanserande effekt på de kvinnliga fortplantnings organen och kan hjälpa vid klimakterie besvär. Likaså kan den vara bra mot åderbråck och hemorrojder. Stärker cirkulationen och balanserar förhöjd värme. Har en kramplösande effekt vid hosta som åtföljer influensa samt vid bronkit  och kikhosta. Speciellt bra att använda i aromaspridare hos barn  eftersom den har lugnande och tröstande egenskaper samtidigt som den främjar andningen.

Mentalt och emotionellt kan den användas av  överdrivet pratsamma personer på grund av dess lugnande egenskaper. Den kan även ha en positiv effekt på ilska. Kan hjälpa vid övergångs perioder och vid stress, som tex när man byter yrke/jobb, flyttar,  sörjer eller bryter ett förhållande.

Flaska 15 ml = ca 300-375 droppar

OBS!  Används helst inte under graviditet, eftersom den reglerar menscykeln.  Var försiktig om den appliceras utspädd på åderbråck; massera aldrig  direkt på, över eller under ådrorna, eftersom även ett lätt tryck kan  vara skadligt. I övrigt använd alltid eteriska oljor efter råd och  anvisningar för att nå den bästa effekten!297 SEK