CLOVE PURE ESSENTIAL OIL / REN ETERISK OLJA

CLOVE - för att motverka förkylningar och influensa

CLOVE (kryddnejlika) är den olja man bör välja vid tandvärk. Några droppar eterisk olja mot en värkande tand har en lätt bedövande  effekt och kan dämpa smärtan i några timmar. Om smärtan orsakas av att  man tappat en fyllning kan en bomullstuss indränkt i CLOVE stoppas i håligheten och ha samma analgetiska effekt. Oljans starkt antiseptiska egenskaper gör den till ett bra medel för att motverka förkylningar och influensa. Den är allmänt smärtstillande, tröstande och vitaliserande.

Små  mängder CLOVE blandad i massageolja kan hjälpa till att lindra stela och värkande muskler och reumatisk smärta i lederna. Om du känner dig stelfrusen kan några droppar CLOVE i en badblandning kännas värmande och  tröstande. Små mängder CLOVE kan ofta förstärka doften av en parfym, massageblandning eller badolja. CLOVE hjälper också till att minska  uppsvälldhet, stimulera matsmältningen och återställa aptiten.

Mentalt stärker denna olja emotionell och subtil energi och är både vitaliserande och stimulerande.

Dess  främsta terapeutiska egenskaper anses vara analgetisk, antiseptisk,  kramplösande, karminativ, stimulerande och magstärkande.

Kryddnejlikan  har använts under många år i dentala preparat som tex godis och tuggummi för sin smak och förmåga att rengöra munnen. Dess huvudsakliga kemiska komponent Eugenol, gör den till en mycket stimulerande och energigivande eterisk olja. Den innehåller kraftfulla antioxidativa egenskaper och stödjer kardiovaskulär (hjärt- och kärl) hälsa när den intas oralt enligt anvisningar. När den används i matlagning ger den en kryddig smak till maträtt och dessert, samtidigt med sina många andra fördelar för hälsan. En droppe kan exvis rengöra tänder och tandkött och samtidigt främja en frisk andedräkt.

ANVÄNDNING

Tillsätt 1 droppe till tandkrämen för att rengöra tänderna och tandköttet. Placera 1 droppe i 2 msk vatten och gurgla för en lugnande effekt. För att  stödja hjärt- och kärl hälsan ta oljan i vegokapslar enligt anvisning.

Använd  3-4 droppar i din aromaspridare. För oralt intag späd 1 droppe i 4 msk vätska och inta enligt anvisning. Vid topiskt bruk (utvärtes) späd 1-2  droppar med doTERRA´s Fractionated Coconut Oil och applicera sedan på  önskat område. Vid hudkänslighet späd extra med basoljan. Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård,  kontakta denne före användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Flaska 15 ml = ca 300-375 droppar

OBS!  Följ alltid instruktionerna för användning! Eteriska oljor är koncentrerade droppar och för att få glädje av dem skall de användas på  rätt sätt!
23 EUR