CLARY SAGE PURE ESSENTIAL OIL / REN ETERISK OLJA

CLARY SAGE - en euforisk olja för mer upprymdhet och lyckokänsla!

CLARY SAGE är en två- eller flerårig ört som växer upp till  sex fot´s höjd. Den är känd för sina lugnande egenskaper på huden och  den viktigaste komponenten är Linalylacetat, vilket gör den till en av de mest avkopplande och balanserande eteriska oljorna.

CLARY SAGE  (muskatellsalvia) anses vara den mest euforiska av alla eteriska oljor och kan skapa ett upplyftande rus. I kombination med starka  antidepressiva egenskaper gör det CLARY SAGE till en mycket god hjälp vid lindrig depression, melankoli, oro, stress och allmänt missnöje. Den är på det stora hela berusande, sensuell och upplyftande.

CLARY  SAGE är en av de mest effektiva oljorna vid behandling av menssmärtor  och genom att blanda den i badet eller på varma kompresser på magen  slappnar sinne och kropp av och smärta dämpas. Dess inverkan på kroppens  östrogen gör att den skapar regelbundna menstruationer och hjälper vid klimakteriebesvär. Den är ett afrodisiakum och särskilt bra för personer som är stressade över att deras sexualitet dämpats.

CLARY SAGE  är bra att använda i massageolja som används på bröst och rygg för att lindra astma. Som tillsats i schampo eller masserad in i skalpen motverkar den mjäll och balanserar serumhalterna. Den är bra för alla hår- och hudtyper. I fotbad och bad kan den dessutom minska svettningar och värmevallningar.

Mentalt är CLARY SAGE avslappnande, euforisk  och upplyftande. I små mängder är det en bra hjälp vid meditation. Den  underlättar drömarbete genom att uppmuntra starka och levande drömmar.  Den hjälper till att stärka subtila energier och himmelsk inspiration.

Dess  främsta terapeutiska egenskaper anses vara att den är kramplösande,  antidepressiv, antiseptisk, sammandragande, ett afrodisiakum, lugnande och stärkande för matsmältningen, stärkande för menstruations cykeln,  blodtrycks sänkande, nervlugnande och dämpande.

ANVÄNDNING

Under  menstruation massera in 3-5 droppar på magen för en lugnande massage.  Kombinera gärna med Roman Chamomile (romersk kamomill) och lägg till  badvattnet för ett avstressande bad. Sprid aromatiskt eller applicera på  kudden på kvällen för en god natts sömn. Lägg till schampo eller balsam  för att främja ett sunt hår och hårbotten. Kombinera med doTERRA´s Fractionated Coconut Oil till massage för att lugna och föryngra huden.

Tillsätt  3-4 droppar till din aromaspridare. Vid topisk användning applicera 1-2  droppar till önskat område, men späd med någon basolja om du är extra  hudkänslig. Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar  eller står under läkares vård, kontakta denne före användning. Undvik  kontakt med ögon, inre delar av öron och andra känsliga områden.

Flaska 15 ml = ca 300-375 droppar

OBS!  Följ alltid instruktionerna för användning! Eteriska oljor är  koncentrerade droppar och för att få glädje av dem skall de användas på  rätt sätt!49 EUR