CASSIA PURE ESSENTIAL OIL / REN ETERISK OLJA

Den värmande och lugnande oljan som stärker immunförsvaret. Främjar en sund matsmältning och en god immunfunktion. Har en uppvärmande och upplyftande arom!

En värmande olja som går tillbaka till biblisk tid. CASSIA  främjar matsmältningen och immunförsvaret samtidigt som den har en stark, upplyftande doft.

Den har en nära relation till kanel och  CASSIA har en stark, kryddig doft som kan användas i små mängder för att  omvandla alla eteriska oljeblandningar. CASSIA har använts i tusentals  år för att bibehålla fysisk hälsa och främjar emotionellt välbefinnande.  

Det är en av de få eteriska oljor som nämns i Gamla  Testamentet, känd för sin omisskännliga doft och lugnande egenskaper. CASSIA är en "uppvärmande" olja som bidrar till att främja ett friskt  immunförsvar. Det är därför en stor olja att använda under den kalla  årstiden på grund av dess värmande egenskaper och kryddiga doft. På  grund av dess speciella karaktär bör CASSIA spädas med doTERRA  Fractionated Coconut Oil när den appliceras på huden och den kan vara  mycket stark när den inhaleras direkt. När den används som utspädd, kan  den lugna kroppen. Den kan användas i matlagning antingen som en  ersättare för kanel i pajer och bröd eller för sig själv i ett stort  antal av förrätter och desserter.

CASSIA används mindre inom  aromaterapi än de flesta andra kryddor, men den är utmärkt i en  aromaspridare när man vill mota bort förkylningar, influensa och andra  luftburna infektioner. När CASSIA försiktigt blandas i en massageolja  motverkar den problem med matsmältningen och/eller hjälper till när den  är trög. Den motverkar även uppsvälldhet och tarminfektioner och är  allmänt värmande, stärkande, vitaliserande och upplyftande.

Mentalt  verkar CASSIA stärkande och upplivande. Den rekommenderas vid allmänt  klena nerver och för äldre personer under vintern, då den värmer både  sinne och själ. Den förstärker tillvaron och kan mildra melankoli och  nedstämdhet som utmärks av tröghet och bristande vitalitet. CASSIA  återför livsglädje och inspirerar till mod.

Dess främsta  terapeutiska egenskaper anses vara antimikrobisk (förstör eller står  emot patogener/smittämnen), antiseptisk, kramplösande, sammandragande,  lugnande och stärkande effekt på matsmältningen, rent allmänt stärkande.

ANVÄNDNING

Tillsätt  en droppe till någon citrus blandning eller aroma med kryddnejlika och  ingefära under hösten och vintern. Ta en till två droppar i maten för  ett ökat immunförsvar när säsongsbetonade allergener är besvärande.  Kombinera en droppe med doTERRA Fractionated Coconut Oil och massera för  en värmande känsla. Kombinera en till två droppar tillsammans med  citron i ett glas vatten för att underlätta matsmältningen eller avvärja  hunger känslor.

15 ml flaska = ca 300-375 droppar

OBS!  Följ alltid instruktionerna för användning! Eteriska oljor är  koncentrerade droppar och för att få glädje av dem skall de användas på  rätt sätt!30 EUR