GINGER PURE ESSENTIAL OIL / REN ETERISK OLJA

GINGER - stimulerar cirkulation och matsmältning

GINGER (ingefära) är en värmande olja som stimulerar blodcirkulation och matsmältning. Vintertid är den utmärkt till att värma kropp och känslor med (fysiskt och psykiskt). Den anses stärka hjärtat och rekommenderas i bad och till massage för att motverka dålig cirkulation, trött hjärta och kalla händer och fötter. GINGER eterisk olja är allmänt värmande, tröstande och stärkande!

Dess  stimulerande egenskaper är särskilt effektiva vid dålig matsmältning och uppsvälldhet. Oljan är bra mot åksjuka och illamående på morgonen (man kan antingen lukta på den ur en näsduk eller blandad i stämnings parfym). Den är dessutom bra till massage när musklerna är trötta och värker, framför allt när de är kalla och sammandragna. GINGER kan användas i bad eller ansiktsångbad när du är förkyld eller har ont i halsen eftersom den skarpa genomträngande doften skär rakt igenom katarrer och slembildningar.

Mentalt är GINGER uppväckande, överflödande och stimulerande. Den rekommenderas vid meditation när man drabbats av svaghet efter nervös utmattning. Den värmer och stärker känslorna, ökar beslutsamhet och inspirerar till initiativ och handling  (vad gäller att genomföra planer och fattade beslut). GINGER kan också tränga undan vinter depression och är bra på att bekämpa årstids relaterad nedstämdhet.

Främsta terapeutiska egenskaper:  Analgetisk, antiseptisk, afrodisiakum, baktericid, karminativ, cefalisk,  febernedsättande, laxerande, kärlvidgande, stimulerande och stärkande.

Nyskördad från Madagaskar blir doTERRA GINGER eterisk olja lätt en absolut nödvändighet i vardagen. Den är sedan lång tid tillbaka en mycket uppskattad och vanlig ingrediens i det asiatiska köket, eftersom den har en het och doftande smak.

ANVÄNDNING

Under till exempel en lång bilresa andas du in den genom att lägga en droppe i handflatan, gnida in och med kupade händer över mun och näsa sedan andas in. Kan också appliceras topiskt genom att massera över magen för en lugnande  massage. Eller använd den som traditionen bjuder som en god smaksättare i din matlagning.

SÅ HÄR GÖR DU

Tillsätt 3-4 droppar till din aromaspridare. Vid oralt intag späd 1 droppe med ca 4 dl vatten. Topiskt (utvärtes) applicera 1-2 droppar till önskat område (dock utspädd med någon ekologisk basolja om du är hudkänslig). Förvaras utom räckhåll för barn. Om du är gravid, ammar eller står under läkares vård kontakta denne före användning. Undvik kontakt med ögon, inre delar av  öron och andra känsliga områden.

Flaska 15 ml = ca 300-375 droppar

OBS!  Följ alltid instruktionerna för användning! Eteriska oljor är koncentrerade droppar och för att få glädje av dem skall de användas på rätt sätt!58 EUR